Obvestilo o varstvu podatkov

Kaj vam želimo sporočiti s tem dokumentom?

V podjetju Konopljarc, Blaž Jarc s.p., . obravnavamo varstvo podatkov kot eno ključnih gradnikov našega medsebojnega zaupanja. V tem dokumentu vam bomo razložili, kako vaše osebne podatke obdelujejo, kako zagotavljamo njihovo varnost in kakšne imate v zvezi s tem pravice, vse kot to določa Splošna Uredbe o varstvu osebnih podatkov Evropskega parlamenta in sveta 2016/679 (v nadaljevanju Uredba), v določbah 5., 12. in 13. člena.

Kdo je upravljavec osebnih podatkov?

Upravljavec osebnih podatkov je podjetje Konopljarc, Blaž Jarc s.p., Zagrič 24, 1276 Primskovo; Davčni zavezanec: NE, Davčna številka: 90950208 , Matična številka: 8580197000

Imate vprašanja v zvezi z varstvom osebnih podatkov, pa v tem dokumentu ne najdete odgovora?

Na vsa vaša vprašanja vam bomo odgovorili. Prosimo vas le, da pošljete vprašanje na jarckmetija@gmail.com.

Katere osebne podatke zbiramo in nadalje obdelujemo?

Osnova dejavnost podjetja Konopljarc, Blaž Jarc s.p. je v ponujanju blaga in storitev preko spletne in fizične trgovine. Da bi vam lahko dostavili zahtevano blago, moramo pri tem obdelati določen nabor vaših osebnih podatkov. Zbiramo vaše kontaktne podatke (osebno ime, telefon, e-pošta, naslov za izdajo računa in dostavo blaga, država bivanja), podatke o plačilnih sredstvih, podatke, s katerimi se prijavite v spletno trgovino (uporabniško ime in geslo), podatke o preteklih nakupih za potrebe evidenc in vaša morebitna sporočila.

V primeru, da ste podali soglasje za prejemanje oglasnih sporočil, se obdelujejo vaši kontaktni podatki, na katere pošljemo oglasno sporočilo, in podatki o vaših preteklih nakupih, če z njimi razpolagamo, za namen prilagoditve ponudbe.

Za kakšen namen se obdelujejo vaši osebni podatki in na kateri pravni podlagi?

Vaši osebni podatki se pri uporabi spletne trgovine obdelujejo za namen prodaje izdelkov. Pravna podlaga za prej navedeno obdelavo osebnih podatkov je točka b. prvega odstavka 6. člena Uredbe, saj je obdelava potrebna za izvajanje kupoprodajne pogodbe in dostave artikla na zahtevan naslov.

V primeru neposrednega trženja je namen obdelave vaših osebnih podatkov pospeševanje prodaje, pravna podlaga v tem primeru pa je vaše soglasje za obdelavo osebnih podatkov iz točke a. prvega odstavka 6. člena Uredbe, ki ste ga podali pred tem.

Iz katerih virov zbiramo vaše osebne podatke?

Vse vaše osebne podatke pridobimo neposredno od vas. To storite tako, da jih sami vnesete v spletne obrazce (npr. registracija za kreiranje računa v spletni trgovini, prijava na spletni marketing), jih pošljete po e-pošti, sporočite po telefonu, oz. z navadno pošto.

Komu posredujete vaše osebne podatke?

Nekatere vaše podatke moramo posredovati drugim upravljavcem osebnih podatkov. Ti so predvsem ponudniki različnih plačilnih storitev (banke, PayPal ipd..). Druga skupina upravljavcev so transportna podjetja, ki poskrbijo, da izdelek pride na vaš naslov.

Zaradi organizacije dela potrebujemo tudi podizvajalce, ki za nas opravljajo določene storitve. Te so predvsem spletno gostovanje, nekatere spletne storitve ipd.. Z vsemi temi podizvajalci imamo sklenjene pogodbe o obdelavi osebnih podatkov iz 28. člena GDPR.

Podatki se posredujejo tudi državnih organom, če podatke zahtevajo. Njim se podatki posredujejo, če za to obstoji veljavna pravna podlaga, kar pomeni, da ima ta organ pravico zahtevati podatke od nas in to zahteva na ustrezen način – pisno.

Kako izvajate neposredno trženje?

Neposredno trženje izvajamo na podlagi vašega soglasja. Uporabljamo več spletnih obrazcev za ta namen, v odvisnosti od tega, za kakšen namen so bodo osebni podatki obdelovali.

Kanala, po katerih posredujemo oglasna sporočila, sta e-pošta in telefon.

Podano soglasje za neposredno trženje lahko kadarkoli prekličete. V tem primeru vas bomo najkasneje v roku 3 delovnih dni odstranili iz baze prejemnikov oglasnih sporočil. Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave pred preklicem.

Soglasje lahko prekličete tako, da v oglasnem sporočilu kliknete »odjava od sporočil«; v primeru uporabe kratkih sporočil (SMS) s sporočilom s ključno besedo “STOP” na številko 051 325 235 ali pa preko e-poštnega sporočila. Ne glede na prej navedeno lahko kadarkoli pošljete e-pošto na jarckmetija@gmail.com in vaše kontaktne podatke bomo odstranili iz seznama za neposredno trženje.

Po preklicu soglasja bomo še vedno hranili podatke o tem, kdaj ste ga dali in kdaj preklicali.

Koliko časa hranite moje osebne podatke?

Podatke o registraciji v spletno trgovino hranimo še 5 let po zadnji prijavi.

Podatke o preteklih nakupih hranimo vse dokler imate pri nas odprt račun. Ko račun na spletni trgovini zaprete, oz. po poteku 5 let od zadnje prijave v spletno trgovino, podatke o vašem računu zbrišemo.

Podatke o neposrednem trženju, torej o podanem soglasju in uporabo katerih kanalov ste pri tem dovolili, hranimo še dve leti po poteku leta, v katerem ste soglasje celoti preklicali.

Ali uporabljate spletne piškote?

Tako je, na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nekateri so nujni in brez nekatere njih funkcionalnosti spletne strani ne delujejo, drugi so pa opcijski. V kolikor dovolite njihovo uporabo, lahko spletno stran naredimo za vas še bolj privlačno. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.

Katere pravice imam kot vaša stranka oz. naročnik na prejemanje oglasnih sporočil in novic?

Imate vse pravice, ki jih predvideva Uredba v določbah od 15. do 20. člena. Skladno s prej navedenim imate pravico, da od nas kot upravljavca zahtevate dostop do osebnih podatkov (15. člen ), njih popravek (16. člen), izbris osebnih podatkov (17. člen) omejitev obdelave (18. člen), pravico do ugovora obdelavi (21. člen) ter pravico do prenosljivosti podatkov (20. člen).

Te pravice uveljavljate tako, da pošljete e-poštno sporočilo na naslov jarckmetija@gmail.com. V zakonitem roku (30 dni od prejema popolne vloge) bomo preverili, ali izpolnjujete pogoje za uveljavljanje pravice in vas o odločitvi obvestili.

Pravica vložiti pritožbo

Kadarkoli lahko vložite pritožbo v zvezi z obdelavo osebnih podatkov pri nadzornem organu Sloveniji, to je Informacijski Pooblaščenec, z naslovom Dunajska 22, 1000 Ljubljana.

Izključitev odgovornosti

Podjetje Konopljarc, Blaž Jarc s.p. ne odgovarja za škodo, ki bi vam nastala, ker ste nam posredovali napačne, lažne, nepopolne ali neažurne podatke.

Enako velja glede odgovornosti družbe Konopljarc, Blaž Jarc s.p., če je škoda nastala zaradi kateregakoli razloga na vaši strani, npr. da je nekdo v vašem imenu nepooblaščeno opravil nakup blaga, tako da je brez razlogov na strani družbe pridobil dostop do sredstev za dostop do spletne trgovine (npr. gesla, računalnik, telefon…). Sami ste na vaši strani odgovorni za varovanje podatkov, ki so potrebni za dostop do spletne trgovine.

O vsakem sumu zlorabe svojih osebnih podatkov ali podatkov, ki so potrebni za dostop do določenih delov spletnega mesta (uporabniško ime in geslo) ali ob sumu nepooblaščene seznanitve s temi podatki, ste nas dolžni nemudoma seznaniti.

Kadar je med ponudnikom in uporabnikom vzpostavljen pogodbeni odnos, v vsakem primeru glede izključitev in omejitev odgovornosti ponudnika veljajo določbe, ki urejajo ta odnos (pogodba, splošni pogoji ipd.).