Set dveh predavanj o uporabi konoplje v prehrani in zdravju

V sklopu dogodkov na naši kmetiji Jarc-Konopljarc bomo gostili tudi dva predavanja o konoplji. 

Konoplja je zelo vsestranska rastlina, vsak dan preko novih raziskav in študij odkrivamo nove pozitivne učinke in možnosti uporabe, mnogi ste tudi na svoji koži občutili njeno moč. 

Zeliščar in pridelovalec industrijske konoplje Uroš Švigelj (domaca.si) nam bo na dveh večernih predavanjih predal bogato znanje o konoplji in njeni uporabi tako v prehrani kot pri zdravju in medicinski uporabi. 

Konoplja v prehrani in skrbi za zdravje

Spoznajte skrivnosti ene izmed lokalnih super rastlin in kako si lahko s konopljo popestrimo in dopolnimo naš jedilnik.

Vabljeni na kmetijo Jarc, na Dolenjski Podboršt, kjer nam bo zeliščar in pridelovalec industrijske konoplje Uroš Švigelj (Domača.si) predstavil uporabnost celotne rastline v prehrani.

Predavanje je brezplačno in se bo pričelo v sredo 6.4. ob 18:30 na Dolenjem Podborštu 7 pri Mirni Peči.

Kako uporabljamo semena, olje, moko, korenine in konopljine vršičke. Kako pravilno hranimo vsako izmed živil in kako si jih pripravimo, da izkoristimo vse dobrote te vsestranske zeli. Izvedeli boste, kako vsako izmed teh živil prispeva k dolgoročni vitalnosti endokanabinoidnega sistema. In spoznali temeljna izhodišča, kako si pomagamo s prehrano ob različnih neravnovesjih tega krovnega homestatskega sistema, ki skrbi da naše telo deluje harmonično

Za vse informacije smo dosegljivi na jarckmetija@gmail.com ali tel: 051 325 235

Konoplja od hortikulture do zdravila

Vabimo vas na zeliščarsko popotovanje, kjer vam bo Uroš Švigelj, predstavil terpavetske potenciale konoplje, ki jo preučuje že zajten del življenja.

Predavanje je brezplačno in bo potekalo v sredo 13.4. ob 18:30 na Dolenjem Podborštu 7 pri Mirni Peči.

Spoznali boste dva različna pristopa do te rastline. Prvi bo povezan z možnostmi uporabe konoplje znotraj okvirov uradne medicine, kakšne potencialne vidijo v kanabinoidih najnovejša odkritja in kako daleč so ta od klinične prakse za posamezna bolezenska stanja in področja, kjer se rastlina že uporablja in je njena učinkovitost potrjena s klinično prakso. Kakšne kombinacije kanabinoidov ustvarjajo sinergijo in kako na začetku sploh stopimo v raznoliki svet kratic: CBD, THC, CBDA, THCA, THCV, CBG, CBC, CBN, …

V drugem delu pa bomo spoznali nekaj alternativnih celostnih pristopov, ki so jih na poti samooplnomočenja razvili številni pionirji in raziskovalci konoplje, ki so si drznili stopiti iz uradnih okvirov znanosti. In kako so ti izjemni posamezniki s svojimi zgodbami postavili konopljo na piedestal zdravilnih rastlin.

Za vse informacije smo dosegljivi na jarckmetija@gmail.com ali tel: 051 325 235