Osma tradicionalna žetev industrijske konoplje

Letos smo že osmič ročno poželi njivo industrijske konoplje na naši Kmetiji! 
Tudi letos v ožjem krogu, saj so nam ”koronski ukrepi ”ponovno onemogočili odprt dogodek za širšo javnost. Komaj čakamo, da vas lahko javno povabimo k udeležbi prihodnja leta! 

Nekaj klasičnih informacij – letos smo sejali sorti Carmagnola in Futura, podobno kot lani smo ju sejali s sejalnico (letos ročno sejalnico) na cca 70cm razdalje med vrstama. Močno deževje v prvem delu rasti spomladi in suša čez poletje je nekoliko zavrla celotno rast, tako da so bile letos rastline precej nižje kot lansko leto, a na srečo nič slabše, saj so se izvrstno ”lepile” na roke ob obiranju. Analizni certifikat še čakamo, saj se v tem trenutku konoplja še suši. 
Ponovno pa smo pridelali tudi kar nekaj semen, ki jih bomo prav tako v kratkem (ko temperature tudi čez dan ne gredo nad nič stopinj celzija) peljali na luščenje. 

Vreme nam je bilo na žetveni dan zelo naklonjeno, kljub temu da je cel teden kazalo na dež. Popoldan smo se celo prijetno sončili ob izvrstni zelenjavni obari, izvrstnemu craft pivu Volk Turjaški in konopljinim pivom Cesar.

Hvala vsem udeležencem za pomoč, pozitivno energijo in čudovito družbo! Se vidimo ponovno drugo leto!