Sedma tradicionalna ročna žetev industrijske konoplje

  ” Na nujni klic sta se odzvala tudi dva odlična muzikanta, ki sta nam v zadnjih urah obiranja diktirala tempo” 

Zelo nenavadno, bolj ali manj burno leto se odvija letos, hitro se je približala jesen in čas pobiranja pridelkov. Tudi letos smo na Dolenjem Podborštu že sedmič vsejali industrijsko konopljo, tokrat malo drugače kot prejšnja leta, rastlinam pa smo posvetili več časa in energije, da se lahko na dan žetve veselimo večjih količin cvetja, ki jih bomo predelali v raznorazne ”arcnije”. 

Kot vsako leto smo se tudi letos v velikem (a letos upoštevajoč ukrepom) številu zbrali na Dolenjem podborštu 7, pri Jarčevih, opremljeni s pozitivno energijo zagnali v smukanje vršičkov. V konopljini senci smo se uspešno skrivali pred žgočim soncem in v krasni atmosferi ustvarjali nova poznanstva in krepili prijateljstva.

Prvo nedeljo je enemu delu ekipe, ki je končala v skoraj trdi temi uspelo očistiti približno polovico njive, kar je naneslo dve polni traktorski prikolici cvetja (2x toliko kot prejšnja leta!), drugemu delu ekipe pa pri izdelavi sušilnih mrež v delavnici priti do končne številke 270!!! 🙂 Res neverjeten dan.

Teden za tem smo se v podobnem številu ponovno zbrali za ”drugo rundo”.
S smukanjem smo pričeli nekaj čez osmo zjutraj, kmalu je postalo precej vroče in nekdo od smukačev nam je zagotovil, da je bolje, da nam je vroče, kot da nas zebe v roke. 🙂 Na nujni klic sta se odzvala tudi dva odlična muzikanta, ki sta nam v zadnjih urah obiranja diktirala tempo 😃 V ritmih harmonike in kitare smo z obiranjem zaključili ob šestih zvečer, z izplenom pa smo več kot zadovoljni, saj je skupno prišlo približno petkrat več cvetja kot leta prej.

Bil je še en fenomenalen dan na Kmetiji Jarc, ki nebi bil tak brez vseh, ki ste se odzvali vabilu in prišli iz vseh koncev Slovenije na našo njivo.
Hvala vam in dobrodošli ponovno, kadarkoli. Ekipa Konopljarc 😉 



Se beremo...